"ŽELIM TI BESKRAJ KOJI ZASLUŽUJE TVOJA DUŠA": Oproštaj Ivane Žigon od Tike Arsića slama srca! (VIDEO)

M.S./Novosti online

12. 12. 2020. u 15:50

GLUMAC Tihomir Tika Arsić sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom Groblju u Beogradu.

ЖЕЛИМ ТИ БЕСКРАЈ КОЈИ ЗАСЛУЖУЈЕ ТВОЈА ДУША: Опроштај Иване Жигон од Тике Арсића слама срца! (ВИДЕО)

Foto: V. Danilov

Glumica Ivana Žigon oprostila se od Tike emotivnim govorom.

- Predstava sa Tikom nije bila samo predstava već avantura sa neizvesnim krajem. Možda je samo Dostojevski mogao da da toliki prostor da se razgori taj njegov oganj, taj njegov temperament i eruptivnost koja se ustvari i zove glumački talenat i možda je samo tvoj omiljeni reditelj Stevo Žigon mogao da ti da toliko prostranstva koliko je tebi bilo potrebno da se rastrčiš na četiri strane pozorišnog sveta. I zaista mi na sceni nismo znali odakle će Tika da doleteti, a trčao je divlje, trčao je najbrže od svih glumaca, a onda bi se zaustavio tako nonšalantno, tako superiorno da se poigra nekim gestom, da se kao gutač vatre poigra sa tišinom, da od daha stvori najlepšu reč - rekla je Ivana Žigon.

 

Kako je navela, "svi glumci su ga netremice gledali i pitali se dokle može da izdrži to srce koje ima toliku silinu, a on je bio prirodna stihija koja je išla iz naleta u nalet i bila sve jača i jača".

- I kada smo se vraćali kući tvoj Stevo je govorio, e kada bi svi glumci imali tako vrelu krv koja šapće sa scene imali bismo više velikih predstava i tim pre je zločin za ovu kulturnu sredinu, što Rogožina sa kojim je osvojio Rusiju, pred kojim su se poklonili mnogi ruski umetnici, što te nisu videli u nekim svojim podelama. I baš sada kada je umetnik došao na čelo pozorišta i koji znao da bez takvog ognja ne može da se sačuvaka čovek i umetnost, i kada je trebalo da se vratiš nažalost pozvao te je jedan, onaj najveći reditelj kome još ni jedan glumac nije mogao da odbije ulogu. I poslao je užasnog asistenta, opaku bolest, kojoj si se suprostavio opet neustrašivo kao na sceni i nije mogao da ti zada ni jednu bol.

- Otišao si u ljubavi, bez ijednog fizičkog bola, puno ti hvala, Hvala ti što nisi dao da pozorišna scena, deset godina igranja, nije mogla zahvaljujuči tebi da postane neko mrtvo more i sada ti želim plovidbu u tu jednu avanturu sa neizvesnim krajem, želim ti beskraj koji zaslužuje tvoja duša, tvoj oganj i tvoje goruće srce. Ljubi te i pamti svaki tvoj gest, svaki tvoj šapat, tvoja Anastasija - rekla je Ivana Žigon, nakon čega je usledio aplauz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju