PROBE TEKU, PREMIJERE U BOLJA VREMENA: U JDP pripremaju se „Kaspar“ i „Moj muž“, a na čekanju predstave „Pučina“ i „Beogradska trilogija“

V.V.S.

10. 12. 2020. u 13:45

U JUGOSLOVENSKOM dramskom pozorištu počele su probe predstava “Kaspar” Petera Handkea (u režiji Miloša Lolića) i “Moj muž”Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić.

ПРОБЕ ТЕКУ, ПРЕМИЈЕРЕ У БОЉА ВРЕМЕНА: У ЈДП припремају се „Каспар“ и „Мој муж“, а на чекању представе „Пучина“ и „Београдска трилогија“

Foto: P. Milošević

U drami nobelovca Petera Handkea, igraju Miodrag Dragičević, Anđelika Simić, Nikola Rakočević, Sanja Marković I drugi. Dramaturg je Periša Perišić, scenograf Jasmina Holbus, kostimograf Maria Marković a kompozitor Nevena Glušica. Predstava će se izvoditi  na Sceni „Ljuba Tadić“.Inače, “Kaspar” je prvi komad Petera Handkea koji je, u vreme kada je objavljen (1967), izazvao gotovo revolucionarni pomak u tradicionalnom shvatanju pisanja za pozorište a danas se smatra ne samo jednim od najznačajnijih nemačkih komada ikada, već i jednim od klasičnih komada 20. veka.

Drama “Moj muž” biće prvo književno pojavljivanje na srpskom jeziku makedonske prozne spisateljice Rumene Bužarovske, a predstava je planirana na Sceni Studio JDP .U  ovom amsamblu su Sanja Marković i Jovana Belović. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Marković a kompozitor Luka Mejdžor..

Na Cvetnom trgu imaju i dve već završene predstave : “ Pučinu”Branislava Nušića u režiji Egona Savina i diplomsko ostvarenje studenta Akademije umetnosti u Novom Sadu Ivana Vanje Alača” Beogradska trilogija” Biljane Srbljanović , Generalne probe su održane, a premijere će biti se očekuju kada epidemiološki uslovi to dozvole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)