„NAJLEPŠI OPERSKI DUETI“: Na programu četvrti tematski koncert Opere Narodnog pozorišta

V.V.S.

24. 11. 2020. u 14:10

NA Velikoj sceni Narodnog pozorišta u subotu, 28. novembra ( u podne) na programu je četvrti tematski koncert Opere Narodnog pozorišta pod nazivom „Najlepši dueti iz operskog repertoara Narodnog pozorišta“ .

„НАЈЛЕПШИ ОПЕРСКИ ДУЕТИ“: На програму четврти тематски концерт  Опере Народног позоришта

Foto: Narodno pozorište

U režiji Ivane Dragutinović Maričić, uz klavirsku pratnju Gleba Gorbunova i Milivoja Veljića, učestvuju prvaci Opere - Dejan Maksimović, Snežana Savičić Sekulić, Nataša Jović Trivić, Dušan Plazinić, Sanja Kerkez, Janko Sinadinović, Ivan Tomašev, Dragoljub Bajić, Dragan del Monako, solisti Dragutin Matić, Ljubica Vraneš i Marija Jelić polaznica Operskog studija „Borislav Popović“, članovi Hora pod upravom Đorđa Stankovića i članovi Orkestra Opere dirigent Đorđe Pavlović.

Čuće se najlepši dueti iz opera „Otelo“, „Rigoleto“, „Karmen“, „Adrijana Lekuvrer“, „Manon Lesko“, „Don Karlos“ i „Norma“.U okviru programa biće izvedene i horske numere iz „Trubadura“, „Evgenija Onjegina“ i „Ljubavnog napitka“, kao i kvartet iz „Rigoleta“.

Ovom izvođenju prethodila su tri tematska tematski koncerta, pod nazivom „Viva Pučini“ , „Viva Mocart“ i „Viva Verdi i Verdijeve heroine“. Programi u Narodnom pozorištu, uz ograničen broj mesta za publiku, održavaju se uz poštovanje svih mera zaštite .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)