OPERA ONLAJN: Novosadski SNP seli repertoar

Z. G.

16. 11. 2020. u 09:20

OPERA novosadskog SNP "seli" svoj repertoar na - internet, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

ОПЕРА ОНЛАЈН: Новосадски СНП сели репертоар

Foto D. Dozet

Kreirana je platforma preko koje će biti prenošeni koncerti, koji se u tom trenutku izvode uživo na sceni "Jovan Đorđević".

- Nije reč ovde o emitovanju ranije snimljenih predstava, već o kompletno novom i prilagođenom izvođenju - objašnjava direktor Opere SNP Aleksandar Stankov.

Prvi takav koncert, koji će biti izvođen na Velikoj sceni i prenošen onlajn, na repertoaru je 19. novembra i nosi naziv "Priče na zadatu temu: Karmen i Faust", a na programu su kompozicije s temama opera "Faust" i "Karmen", koje će izvoditi Kamerni orkestar Opere SNP, uz solistu na violini Roberta Lakatoša, pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Kojića.

- Od velike je važnosti da umetnost živi u vreme kada su neizvesnost i strah od nepoznatog deo svakodnevice - poručuje Lakatoš.

- Muzika je oduvek imala isceliteljsku moć i ulivala nadu u najtežim vremenima, a moje kolege muzičari su na vrlo teškom zadatku da, uprkos svim preprekama, nastave da prenose tu nadu svojim slušaocima i pričine im spokoj i zadovoljstvo, makar i na sat vremena, koliko traje koncert.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri