URUČENO PRIZNANJE OLIVERI KATARINI: Glumici nagrada za životno delo pozorišnog festivala "Nušićevi dani" (FOTO)

J.I.

03. 11. 2020. u 21:35

УРУЧЕНО ПРИЗНАЊЕ ОЛИВЕРИ КАТАРИНИ: Глумици награда за животно дело позоришног фестивала Нушићеви дани (ФОТО)

Foto N.Ž.

NUŠIĆEVA nagrada za životno delo pozorišnog festivala „ Nušićevi dani“, održanog po 37. put u Smederevu, večeras je uručena glumici Oliveri Katarini.

- Ovu nagradu jednoglasno smo dodelili Oliveri Katarini, i ispravili jednu nepravdu, jer pored nagrada za ostvarenja na filmu, ovo je prva pozorišna nagrada Oliveri Katarini, kazao je na svečanosti uručenja nagrade Bratislav Petković, predsednik žirija, u kome su bili i LJiljana Stjepanović, i Slobodan Boda Ninković.

-  Nisam baš navikla na veliku pažnju i velike nežnosti, a sada to doživljavam sa vama. Mnogo vam hvala, hiljadu puta hvala, kazala je u dirljivom susretu s publikom Olivera Katarina koja je, za ovu priliku, izvela numeru koja ju je proslavila u svetu- „Đelem, đelem“.

Foto N.Ž.

 


Olivera Katarina igrala je u tridesetak filmova, a veliku popularnost je stekla igrajući u filmu Saše Petrovića Skupljači perja koji je osvojio Grand pri žirija na festivalu u Kanu, kao i nagradu Međunarodnog udruženja filmskih kritičara i brojne međunarodne nagrade i nominacije. Snimila je 22 singla i 10 ploča. Pevala je na svim velikim scenama u Evropi, dva puta na zatvaranju kanskog festivala, i održala čak 72 uzastopna koncerta u pariskoj Olimpiji.

Foto N.Ž.

 


Pozorišni festival „Nušićevi dani“, ove godine zbog epidemije koronavirusa, na repertoaru je imao samo dve predstave novije produkcije.U ponedeljak, 2. novembra festival je otvorila predstava „Koštanin tvist“ Pozorišta Slavija iz Beograda, rađena po motivima drame Luca Hibnera ,,Greta, strana 89”, u režiji Andreja Šepetkovskog.
U utorak, 3. novembra festival je zatvorila predstava „Ruska smrt-votka i šampanjac“ rađena u koprodukciji Ateljea 212 i Teatra Vuk, koju je po delu savremene ruske dramske spisateljice Irine Vaskovske, režirala Andrea Ada Lazić.

Foto N.Ž.

 


POKROVITELJI


Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)