POSLEDNJI POZDRAV PASKALJEVIĆU: Urna sa posmrtnim ostacima velikog reditelja juče bila izložena na Novom groblju

M. N. M.

12. 10. 2020. u 08:47

URNA sa posmrtnim ostacima reditelja Gorana Paskaljevića juče je, uz knjigu žalosti, nekoliko sati bila izložena u sali na Novom groblju, gde su se u mimohodu smenjivali oni koji su želeli da odaju počast ovom velikanu filmske umetnosti i gospodinu kosmopolitskog duha.

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ ПАСКАЉЕВИЋУ: Урна са посмртним остацима великог редитеља јуче била изложена на Новом гробљу

Foto V. Danilov

Među Paskaljevićevim saradnicima, prijateljima, poštovaocima njegovog dela, kao i "običnom" publikom koja je volela njegove filmove, a koji su juče došli da izjave saučešće Paskaljevićevj supruzi Kristini i sinu Vladimiru, zatekao se među prvima i političar Zoran Živković. Poslednji pozdrav kolegi uputili su i reditelji Goran Marković, Darko Bajić, Dragan Marinković i Radoš Bajić, ali i dugogodišnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Rale Zelenović, kompozitor Zoran Simjanović, glumica Nela Mihajlović, novinarka Tanja Peternek Aleksić...

Foto V. Danilov

Paskaljević je kremiran 5. oktobra na groblju Per Lašez u Parizu, a urna je u pratnji njegove supruge Kristin (na slici sa Darkom Bajićem) pre dva dana preneta u Beograd. Polaganje urne na Novom groblju će, po želji reditelja, biti obavljeno naknadno, u najužem porodičnom krugu.

Foto V. Danilov

"NJegove kolege, umetnici i filmski radnici s kojima je sarađivao tokom slavne karijere koja je trajala više od četiri decenije, oprostiće se od Paskaljevića i podsetiti na ostvarenja koja su mu donela svetske nagrade, a nama ostavili filmsku baštinu, na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci u sredu, 14. oktobra", najavljeno je.

Foto V. Danilov

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSUDA SRBIJE I RUSIJE KAO PREČICA ZA EU: Novosti otkrivaju šta piše u aplikaciji Prištine za dobijanje statusa kandidata