OVOG VIKENDA U MANASTIRU SVETI ARHANGELI: Počinje festival Medimus

V. C. S.

02. 10. 2020. u 13:18

MEDIMUS, festival srednjovekovne i renesansne muzike, održaće se za vikend, 3. i 4. oktobra, u porti manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena.

ОВОГ ВИКЕНДА У МАНАСТИРУ СВЕТИ АРХАНГЕЛИ: Почиње фестивал Медимус

Foto: Nebojša Bajić

Učestvovaće Braća Teofilovići, Marija Bergam, dramska umetnica, internacionalni ansambl "Medimus" i Hor i orkestar Prizrenske bogoslovije.

- Srbi Prizrenci su imali potrebu da ožive i probude svoj grad. Želimo da ovaj prostor udahne staru ili ranu muziku u novom izvođenju. Muzičari, novinari i gosti smešteni su u konaku Svetih Arhangela, tu žive po manastirskim pravilima, tu se vide zajednica, osmesi i radost - rekla je dr Aleksandra Novakov ispred organizacije festivala.

Prethodne četiri godina festival je održavan u poluzatvorenom prostoru Atrijuma Hrama Svetog Spasa, ali sada, zbog primene epidemioloških mera, nije pogodan za izvođenje programa ovog tipa, saopštili su organizatori. Ranijih godina učesnici su bili Edin Karamazov, Divna Ljubojević, Slobodan Trkulja, Ansambl "Muzika Profana" iz Mađarske, Ansambl "Renesans", Ansambl "Minstrel" iz Dubrovnika...

Dobitnik je nagrade "Muzika Klasika" za 2018. godinu, u kategoriji Festivala od regionalnog značaja.

Program festivala pratiće izložba sa Kolonije "Jesen u Prizrenu", koja svake godine u Svetim Arhangelima okuplja deset akademskih slikara iz zemlje i regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju