POTRESAN GOVOR VESNE TRIVALIĆ: Draginja je posveta svim ženama koje su se borile i učestvovale u Prvom svetskom ratu

J. Banjanin

30. 09. 2020. u 23:01

JUBILARNI 10. međunarodni Festival drama i serija FEDIS završen je svečanom dodelom nagrada “Zlatna antena” u Domu omladine.

ПОТРЕСАН ГОВОР ВЕСНЕ ТРИВАЛИЋ: Драгиња је посвета свим женама које су се бориле и учествовале у Првом светском рату

I. Marinković

Priznanja su dodeljena u 16 kategorija, a za najbolju žensku sporednu ulogu proglašena je igra Vesne Trivalić u drugoj sezoni "Senki nad Balkanom".

"Radujem se nagradi, kao i što sam ovde večeras s obzirom na to da prošle godine nisam bila u mogućnosti da dođem i primim priznanje za ulogu Dare u seriji "Žigosani". Zahvaljujem se osnivaču i organizatorima festivala, zahvaljujem se sručnom žiriju i predsednici, našoj dragoj koleginici Ani Sofrenović. Zahvaljujem se Draganu Bjelogrliću. Najvažniji korak za nas, glumce, je kada reditelj pravi podelu, koja umnogome određuje naš put. Mislim da je ovom ulogom Bjela moj put malo srekuo zato što sam prvi put imala ulogu gde imam ovakvu vrstu odgovornosti. Draginja jeste izmišljeni lik, ali je posveta svim ženama koje su se borile i učestvovale u Prvom svetskom ratu, a kojima zemlja nije vratila ono što su zaslužile. Trudili smo se da kroz Draginju prikažemo koliko su bile hrabre, neustrašive i u kakvoj muci su živele. Želim da se zahvalim celoj ekipi serije "Senke nad Balkanom", koji su majstori svog posla, vredni i divni ljudi. Zahvaljujem se i svim kolegama koji su mi bili direktni partneri u scenama, a pogotovo Nenadu Jezdiću i Alekseju Bjelogrliću. Nadahnuli su me brilijantnom igrom. Pored Bjele, vodili su me, prepoznali su šta želim i omogućili su mi da izguram dva glavna aspekta lika. Draginja kao vojnik i čovek i Draginja kao majka. Kada uđete u proces rada i stvarate ulogu mi, glumci, se oslanjamo na faktografiju, na maštu, a ako vam se desi da poznajete konkretnu osobu koja može da vam bude sidro, oslonac i da na osnovu njegove sudbine i duše možete nekako da preslikate na to što radite, to je velika sreća. Za ulogu Draginje oslonila sam se na mog tatu, koji je bio častan vojnik, oficir, divan i dobar čovek. Hvala svima", rekla je Trivalić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)