ŽENE U MATEMATICI: Izložba na Savskom šetalištu

B.B.

17. 09. 2020. u 17:00

ЖЕНЕ У МАТЕМАТИЦИ: Изложба на Савском шеталишту

Foto: Promo

MATEMATIČKA avantura započeta ovog maja u virtuelnom formatu, nastavlja se od 21. septembra, u 19 časova, na Letnjoj sceni Beogradske tvrđave performansom "Tačka je ono što nema delova", koji kroz ples istražuje matematičke ideje.

Posetioci će do 7. oktobra, na Savskom šetalištu imati priliku da vide izložbu na otvorenom "Matematičarke širom Evrope", sa fotografskim portretima i intervjuima 13 matematičarki iz različitih zemalja Evrope, koji osvetljavaju njihov životni i profesionalni put i poručuju da ne postoji univerzalni recept za postizanje uspeha, ali i da se matematika i svakodnevni život neminovno prepliću. Katalog će biti predstavljen u Matematičkoj gimnaziji, u četvrtak, 24. septembra.

Foto: Promo

 

Manifestacija "Maj mesec matematike" odigrala se na proleće, prvi put u virtuelnom formatu usled pandemijskih okolnosti, u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta SANU, pod sloganom "Pomeri / Po meri čoveka". Tokom maja je u virtuelnim sadržajima učestvovalo više od 10.000 posetilaca svih generacija, koji su imali priliku da istražuju, povezuju i dele svoja znanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)