ŽENE U MATEMATICI: Izložba na Savskom šetalištu

B.B.

17. 09. 2020. u 17:00

MATEMATIČKA avantura započeta ovog maja u virtuelnom formatu, nastavlja se od 21. septembra, u 19 časova, na Letnjoj sceni Beogradske tvrđave performansom "Tačka je ono što nema delova", koji kroz ples istražuje matematičke ideje.

ЖЕНЕ У МАТЕМАТИЦИ: Изложба на Савском шеталишту

Foto: Promo

Posetioci će do 7. oktobra, na Savskom šetalištu imati priliku da vide izložbu na otvorenom "Matematičarke širom Evrope", sa fotografskim portretima i intervjuima 13 matematičarki iz različitih zemalja Evrope, koji osvetljavaju njihov životni i profesionalni put i poručuju da ne postoji univerzalni recept za postizanje uspeha, ali i da se matematika i svakodnevni život neminovno prepliću. Katalog će biti predstavljen u Matematičkoj gimnaziji, u četvrtak, 24. septembra.

Foto: Promo

 

Manifestacija "Maj mesec matematike" odigrala se na proleće, prvi put u virtuelnom formatu usled pandemijskih okolnosti, u organizaciji Centra za promociju nauke i Matematičkog instituta SANU, pod sloganom "Pomeri / Po meri čoveka". Tokom maja je u virtuelnim sadržajima učestvovalo više od 10.000 posetilaca svih generacija, koji su imali priliku da istražuju, povezuju i dele svoja znanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a