SALON ARHITEKTURE: Gran-pri Dejanu Todoroviću

M.A.K.

11. 09. 2020. u 20:11

SALON ARHITEKTURE: Gran-pri Dejanu Todoroviću

САЛОН АРХИТЕКТУРЕ: Гран-при Дејану Тодоровићу

Foto: ilustracija/M.A.K.

Žiri smotre koju tradicionalno organizuje Muzej primenjene umetnosti, u kome su bili Anđela Karabašević, Mustafa Musić, Vanja Panić, Marija Simović i Eva Vaništa Lazarević, ocenio je da se u ovom "radu čita prisustvo ideja od modernizma do metabolizma, kao i vladanje elementima naše tradicionalne arhitekture".

Nagradu u kategoriji arhitektura, pripala je Vladimiru Lojanici i Saši Macanoviću, za realizovano delo u Beogradu: "Pasivna kuća - Zero Energy". Dodeljene su i dve nagrade gostima Salona. i to Toniju Trutaniću i Aleksandru Ćopiću za delo B Twins, realizovano na Braču i Zoranu Abadiću za Business Continuity and Disaster Recovery Data Center, podignut u Prilepu. Laureat u kategoriji enterijer je Miloš Milivojević. za beogradski "Apartman 12/10", a u kategoriji publikacija - Branislav V. Milenković, za arhitektonski zapis nastao davne 1952. godine - "Nerezi 52", posvećen narodnom graditeljstvu i svakodnevnom životu malog makedonskog sela u blizini Skoplja.

Priznanje Salona u kategoriji arhitekture pripala su Đorđu Kitiću, Dušanu Nikoliću, Mirjani Nikolić, Ivani Mišić i Dejanu Knežiću za "Resort Branković" na Staroj Planini; Milanu Jakiću i koautoru Andrijani Maksimović za delo "Divčibar", na Divčibarama; Milošu Đurasinoviću za rekonstrukciju porodične kuće u Beograd i Dijani Adžemović Anđelković, Vladimiru Anđelkoviću i Aleksandru Bogojeviću za porodičnu kuću "VU" u Novom Sadu. Priznanje u kategoriji "Gost salona" otišlo je u Crnu Goru, Sonji Radović Jelovac za Uslužno-servisni objekat Ski centra Kolašin.

Priznanja za enterijer dobili su Dušan Tešić i koautor Dušanka Vučenović ("Gorski" hotel i spa, Kopaonik), kao i Aleksandra Gušić (Galerija moderne umetnosti, Smederevska Palanka). U kategoriji eksperiment i istraživanje dodeljena su priznanja kolektivu "Škograd" ( delo "Infrastruktura nade") i Snežani Zlatković (Transformacije gradskog pejzaža - dekompozicija). Pohavljeni su enterijeri Dejana N.Todorovića( beogradski Wrth Srbija trening i test centar) i Suzane Mijatović i Tijane Kostić ( londonski Hammersmith Grove).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)