SRPSKI VAJARI U MALOM FORMATU: Tradicionalna izložba u "Cvijeti Zuzorić"

M.A.K.

04. 09. 2020. u 16:59

GOTOVO 50 autora, različitih genaracija i poetika, učestvovaće na 9. izložbi "Vajari/ke Srbije", koja će biti otvorena od 5. septembra u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Malom Kalemegdanu, a trajaće do 4. oktobra.

СРПСКИ ВАЈАРИ У МАЛОМ ФОРМАТУ: Традиционална изложба у Цвијети Зузорић

Foto M.Anđela

Reč je o već tradicionalnoj postavci revijalnog karaktera, svojevrsnom preseku produkcije domaćih likovnih stvaralaca koji se izražavaju kroz skulpturu, ali stvaraju i instalacije, objekate i druge radove koji se bave prostorom.

Selekciju radova obavila je komisija u u kojoj su bili Biljana Jotić, istoričarka umetnosti, Vida Stanisavac Vujić članica odbora vajarske sekcije i Sanja Tomašević, članica Umetničkog saveta ULUS-a. Odabrana su dela 48 umetnika od kojih će 11 izlagati po pozivu. Kako najavljuju organizatori izložbe- vajarska sekcija Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS)- većinu radoca čine mali formati, što ukazuje na uslove u kojima skulptori rade i stvaraju. Među tim dugogodišnjim problemima su nedostatka ateljea, radionica i primerenih prostora za rad, pa veliki broj umetnika, kako poručuju iz ULUS-a, neretko ugrožava sopstveno zdravlje stvarajući u kućnim uslovima, udišući različita hemijska isparenja i prašinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju