VELIKI POVRATAK PUBLIKE U BIOSKOPE: Više od četiri hiljade posetilaca

R.R.

03. 09. 2020. u 15:29

KOLIKO je našoj publici posle šest meseci pauze nedostajalo gledanje filmova na velikom platnu govori činjenica da je 2. septembra, kada je započela akcija “Povratak u bioskope”, prodato više od 4.000 ulaznica.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ПУБЛИКЕ У БИОСКОПЕ: Више од четири хиљаде посетилаца

Foto: Arhiva VN

Po specijalnoj ceni od 100 dinara, na repertoaru bioskopa našli su se odabrani filmovi iz protekle godine, a kako ističu u Filmskom centru Srbije (FCS), svi prikazivači i distributeri u zemlji ujedinili su se zajedničkom akcijom, uz poštovanje svih epidemioloških mera bezbednosti.


Prema rečima Ivana Hinića, predsednika Sekcije prikazivača u Privrednoj komori Srbije, više od 4.000 posetilaca uživalo je u gledanju filmova u Sinepleks bioskopima.
- Među naslovima za kojima je vladalo najveće interesovanje našli su se hitovi „Bilo jednom u Holivudu“ oskarovca Kventina Tarantina, „Paklene ulice: Hobs i Šo“ Dejvida Lajtča, „Džumandži: Sledeći nivo“ Džejka Kasdana, ali i domaće ostvarenje „Ajvar“ rediteljke Ane Marije Rosi, koji je imao sjajnu reakciju publike i pre zatvaranja bioskopa – ističe Hinić.

Podsećanja radi, FCS je još na samom početku pandemije prepoznao da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, i da se oni poslednji vraćaju normalizaciji u poslovanju, gotovo šest meseci nakon što su bioskopi u Srbiji zatvoreni. Akcija “Povratak u bioskope” ima za cilj ponovno uspostavljanje bioskopskog života u zemlji, na zadovoljstvo publike i svih zainteresovanih strana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina