BIOSKOP U LOZNICI OTVARA VRATA: Posetioci moraju da poštuju epidemiološke mere

V. M.

03. 09. 2020. u 09:25

POSLE šestomesečne pauze, uzrokovane epidemijom korona virusa bioskop Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ ponovo će otvoriti vrata posetiocima 8. septembra, koji će zauzimati svako drugo sedište u svakom drugom redu izuzev parova i porodica koje će moći da sede zajedno.

БИОСКОП У ЛОЗНИЦИ ОТВАРА ВРАТА: Посетиоци морају да поштују епидемиолошке мере

Foto: V.M.

Posetioci su obavezni da nose maske i poštuju sve epidemiološke mere. Prvi na projekciji biće film „Neverovatna priča o džinovskoj kruški“, u režiji Ameli Nezbi Fik, Jirgen Lerdmo i Ajnstajn Lipski.


-U Solbiju život mirno protiče sve dok Mičo i Sebastijan ne pronađu poruku u boci pored luke. Boca je od nestalog gradonačelnika Solbija sa porukom da se nalazi na misterioznom ostrvu i da je pronašao nešto važno -otkivaju o filmu u CK „Vuk Karadžić“.

- Mičo i Sebastijan se moraju otisnuti na veliko putovanje da pomognu u spasvanju gradonačelnika i vrate ga kući, usput otkrivaju nešto što će doneti veliku radost gradu Solbiju.

Posle ove, sledi projekcija filma „Greh“, čiji je reditelj Andrej Končalovski.
To je, zapravo, priča o životu renesanskog vajara Mikelanđela Buonarotija. Savremenici ga smatraju genijem, dok on živi u siromaštvu, iscrpljen borbom da završi radove na svodu Sikstinske kapele. Nakon smrti pape Julijusa II, njegovog zaštitnika i poglavara plemićke porodice Dela Rovera, Mikelanđelo postaje opsednut pronalaskom najkvalitetnijeg mermera kako bi dovršio papinu grobnicu. Odanost umetnika biva upitna, kada je za papu postavljen Lav X iz suparničke porodice Mediči, koji mu nudi unosnu novu porudžbinu – fasadu bazilike San Lorenco.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?