POČELI DANI NEBOJŠE GLOGOVCA U TREBINjU: Branka Katić specijalni gost na manifestaciji (FOTO)

S. M.

29. 08. 2020. u 23:46

ПОЧЕЛИ ДАНИ НЕБОЈШЕ ГЛОГОВЦА У ТРЕБИЊУ: Бранка Катић специјални гост на манифестацији (ФОТО)

Foto: SRNA

Projekcijom filma „Ubistvo sa predumišljajem", reditelja Gorčina Stojanovića, u Trebinju su večeras počeli drugi „Dani Nebojše Glogovca", manifestacije koju su organizovali porodica i prijatelji velikog glumca koji je rođen u Trebinju. "Dani Nebojše Glogovca" i ove godine su organizovali u znak obeležavanja Nebojšinog rođendana, 30. avgusta.

Glumica Branka Katić, koja je ove godine specijalni gost manifestacije,  je rekla da je čim je ugledala  trebinjske ulice videla Nebojšu Glogovca, kako kao mali dečak juri po njima, prepun energije i nestašluka.

Foto: SRNA

– Trebinje je prelep grad i tek sad shvatam zašto ga je Nebojša toliko volio i zašto je i želio da se jednog dana vrata da živi ovđe. Dirnulo me gostoprimstvo i toplina ovih ljudi, dobrota koju osećam od svih koji  su nas ugostili. U svemu u Trebinju vidim Nebojšu. U filmu koji otvara ovaj festival Nebojša je napravio čarobnu ulogu, koja je dočarala svu čistotu, iskrenost i snagu naroda koji živi ovde - istakla je Katić.

Foto: SRNA

U Trebinje je doputovala i Nebojšina supruga Milica, koja je izrazila zadovoljstvo što se, i pored pandemije virusa korona, uspio organizovati festival i što je u Trebinje doputovala Nebojšina prijateljica, glumica Branka Katić.

– Srećna sam što sam ponovo u Trebinju. Hvala gradu koji je ove godine pokrotvitelj manifestacije,  hvala  svim Trebinjcima. Nemam reči da izrazim zahvalnosti i ljubav prema Nebojšinom rodnom gradu i divan osjećaj koji imam kad god ovde dođem – istakla je Milica.

Drugog dana manifestacije, na terasi trebinjskog Kulturnog centra biće prikazan filma „Moj jutranji smijeh", reditelja Marka Đorđevića.

Na ekranu postavljenom na trebinjski  Kulturni centara za vreme trajanja festivala biće emitovana i izložba fotografija Glogovca iz njegovih najpoznatijih uloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)