"NAROD ZA IZDAVANJE": Drugo izdanje knjige mladog pisca i kolumniste "Iskre" Milana Ružića

Novosti online

04. 08. 2020. u 11:18 >> 11:27

KNjIGA "Narod za izdavanje" mladog srpskog pisca i kolumniste "Iskre" Milana Ružića, objavljena u ediciji "Glasovi" u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda doživela je svoje drugo izdanje.

НАРОД ЗА ИЗДАВАЊЕ: Друго издање књиге младог писца и колумнисте Искре Милана Ружића

Foto: Printscreen

Posle knjiga "Nekad, neko, negde" i "Naše su samo reči", Milan Ružić u ovoj knjizi nastavlja utabanom stazom, kratkom, prepoznatljivom formom ne odstupajući od sistema vrednosti koji u njegovom pamćenju i genima nije od juče.

– Jedan od mladih pisaca koji vjeruje u apostolsko hrišćanstvo, daroviti Milan Ružić ostaje jedan od onih koji pišu i ne misle samo razumom, nego i srcem. Ovom knjigom potvrđuje da su elementi hipostazijskog hrišćanstva prisutni u temama i brigama koje tematski izražava u svojoj knjizi.

Sa mnogo oštroumnih zapažanja, darom "lake ruke" ispisuje stranice koje plijene rečenicama, ali i čitavim poglavljima koje mire ideju razuma i srca – tvrdi u recenziji Emir Kusturica.

– Ko pročita knjigu Milana Ružića "Narod za izdavanje" videće kako su počinjali pisci koji su daleko doterali – reči su Matije Bećkovića koje krase korice ove knjige čije je drugo izdanje štampano pre nekoliko dana.

– U vremenu u kojem se govori o kraju knjige, o kraju istorije, o kraju čoveka i o kraju poezije, mislio sam da takvog među mladim ljudima neću ni sresti, ali ne samo da sam sreo jednog mladog čoveka koji voli književnost i koji piše, nego kao da sam sreo sebe od pre više od 50 godina. Odjednom vidimo jednoga koji gori kao sveća za pisanu reč, za nešto važnije od naših svakodnevnih briga – izjavio je Bećković.

– Milan Ružić dolazi iz srca prave Srbije, koja je bila, koja jeste i koja će biti. Hrabar i duhovit, ispoveda nepogrešiv i nepromenjiv sistem vrednosti. Podseća na naše velike pretke sa Cera i Kolubare i govori u ime naše dece, onih koji tek dolaze. Sav je izliven od jednog komada, od tvrdog i masivnog materijala. Njegova reč nosi slutnju istinskog smisla, ima snagu proživljenog iskustva i polet prave, autentične umetnosti – kaže za ovu knjigu Ružića istoričar Miloš Ković.

Neke od priča iz ove knjige obradili su istaknuti dramski umetnici poput Petra Božovića, Vjere Mujović, Igora Đorđevića i Viktora Savića, a jedna od televizija će snimiti serijal dramskih minijatura inspirisanih upravo ovom knjigom.

Ružićev književni rad još pri izlasku prve knjige javno su hvalili Vladimir Kecmanović, Dobrica Erić, Raša Popov, Rajko Petrov Nogo, Želidrag Nikčević i mnogi drugi.

Knjiga se može kupiti u knjižarama "Službenog glasnika" i preko sajta ovog izdavača, kao i u Delfi knjižarama, ali se može i poručiti putem mnogih onlajn knjižara.

A više o samoj knjizi "Narod za izdavanje" čije je drugo izdanje upravo objavljeno, ali i o stvaranju iste, možete saznati iz navedenog intervjua.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri