ZORANU CVIJANOVIĆU URUČENA NUŠIĆEVA NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO U SMEDEREVU: Najbolja predstava Nušićevih dana „ Obećanje naciji“

J. I.

22. 05. 2024. u 09:31

Dramskom umetniku Zoranu Cvijanoviću uručena je Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru na 41. „Nušićevim danima koji su završeni sinoć Smederevu.

ЗОРАНУ ЦВИЈАНОВИЋУ УРУЧЕНА НУШИЋЕВА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО У СМЕДЕРЕВУ: Најбоља представа Нушићевих дана „ Обећање нацији“

Foto: N. Živanović

Posle odigranih pet takmičarskih predstava,  Na osnovu odluke stručnog  žirija, za najbolju predstavu na festivalu proglašena je predstava „Obraćanje naciji“ Ateljea 212 . Ovu predstavu kao najbolju ocenila je i publika, pa je režiser Bojan Đorđev bio u prilici da primi dve festivalske nagrade.

Nagradu „Milosav Buca Mirković za najuspešnije glumačko ostvarenje na 41. Nušićevim danima dobio je glumac Beogradskog dramskog pozorišta Ozren Grabarić, za ulogu Švejka u predstavi „Švejk“.  

„ Nušićeve dane“ zatvorio je mjuzikl „ Neki to vole vruće“ koji su, u čast nagrađenih,  izveli glumci Narodnog pozirišta iz  Niša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!