PREMIJERNI "EFEKAT": Novi naslov na repertoaru zrenjaninskog pozorišta "Toša Jovanović"

V.V.S.

21. 05. 2024. u 14:46

U REŽIJI Đorđa Nešovića u zrenjaninskom NP "Toša Jovanović" sve je spremno za novi naslov na repertoaru kuće: premijera predstave "Efekat", rađena po komadu britanske autorke Lusi Prebl, premijerno će biti izvedena 24.maja na Sceni "Todor Manojlović".

ПРЕМИЈЕРНИ ЕФЕКАТ: Нови наслов на репертоару зрењанинског позоришта Тоша Јовановић

foto NP "Toša Jovanović"

- Na prvo čitanje komada najviše me zainteresovala okolnost kliničkog ispitivanja lekova, antidepresiva. Kako se vrše ta istraživanja, sa kojim ciljem, i ko su "probanti" na kojima se oni ispituju? Naime, zaljubljenost je najneuhvatljiviji deo čovekove prirode, a danas u 21. veku, možda je došao trenutak da se uhvati i njome ovlada. Ovakav progres medicine je veličanstven, ali i zastrašujuć. Ovo je priča o položaju mladog čoveka danas, zarobljenog između sopstvenih nagona i okrutnosti globalnog progresa, ali i o dvoje mladih ljudi koji spoznaju sebe i snagu sopstvene ljubavi - ističe uoči prvog izvođenja reditelj Đorđe Nešović.

U predstavi igraju Edit Tot Miškeljin, Stefan Juanin, Sara Simović i Miloš Lazić. Kostimografiju i scenografiju potpisuje Lara Bunčić, muziku Marija Balubdžić, video rad Milorad Savanović, a scenski govor Dijana Marojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)