POTENCIJAL ZA KREIRANJE SOPSTVENE SUDBINE: Održana godišnja skupština novosadskog Ogranka SANU

J. S.

25. 04. 2024. u 16:01

U novosadskom Ogranku Srpske akademije nauka i umetnosti, danas je održana godišnja Skupština.

ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КРЕИРАЊЕ СОПСТВЕНЕ СУДБИНЕ: Одржана годишња скупштина новосадског Огранка САНУ

Foto Ogranak SANU

Domaćin skupa, akademik prof. dr Stevan Pilipović, istakao je da je Ogranak SANU tokom prethodne godine imao veoma uspešne izložbe, kao i 50 vrlo posećenih i kvalitetnih predavanja, a jedan od predavača bio je i nobelovac Danijel Šehtman.

- Naš stručno-naučni život je veoma razvijen i vrlo je važna promocija naših aktivnosti u javnosti, jer njima doprinosimo našem Gradu Novom Sadu i Srbiji u celini – naglasio je Pilipović.

Predsednik SANU prof. dr Zoran Knežević rekao je da je Ogranak SANU u Novom Sadu trenutno nalazi u fazi izbora za nove dopisne, inostrane i redovne članove i da je on jedan od stubova, kako po strukturi i brojnosti svog članstva, tako i po mnogim aktivnostima koje promovišu i afirmišu SANU u ovom delu Srbije.

Pokrajinski sekretar Milošević kazao je da je na kraju mandata Pokrajinske vlade zadovoljstvo doći tamo gde je započeta transformacija, ne samo ovog prostora, nego i cele Srbije.

- Intelektualizacija Srbije nije samo jedan politički projekat, nego jedan veliki ekonomski i kulturni projekat koji govori da imamo potencijale da sami upravljamo svojom sudbinom – zaključio je sekretar Milošević.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić ocenio je da mišljenje akademika ima najsnažniji emancipatorski potencijal za jedno društvo,te da je ono „njegovo mirno kormilo u svetu društvenih transformacija koje zapljuskuju zlokobni talasi svetskih kriza“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)