PRIZNANJA ZA DAN KUĆE: Godišnje nagrade JDP dodeljene umetnicima teatra na Cvetnom trgu

V.V.S.

03. 04. 2024. u 14:44

POVODOM Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta, 3.aprila, dodeljene su tradicionalne godišnje nagrade i priznanja.

ПРИЗНАЊА ЗА ДАН КУЋЕ: Годишње награде ЈДП додељене уметницима театра на Цветном тргу

foto J.Marjanović

Za dramatizaciju romana Tomasa Bernharda i predstavu "Gubitnik" nagrađena je Nataša Radulović, a za muziku u istom ostvarenju Ana Krstajić. Uloga Oskara u "Limenom dobošu" donela je priznanje Miodragu Dragičeviću, dok je za nekoliko likova u istoj predstavi nagrađena Jovana Belović i Marko Janketić.

"Sirano" Edmona Rostana zaslužan je i za godišnje priznanje reditelju Gorčinu Stojanoviću, glumcu Draganu Mićanoviću ( naslovna uloga), Aniti Mančić (De Giš)i Mariji Vicković za Roksanu. Nagrada je za kostimografiju i poseban umetnički doprinos pripala Lani Cvijanović za rad u istoj predstavi,dok je priznanje za lepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" pripalo, takođe, Draganu Mićanoviću - za ulogu Sirana.

Dan JDP obeležen je i nagradama za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja kuće, koja je 2021. godine, sa osnivačem Gradom Beogradom, ustanovila Nagradu "Nebojša Glogovac" za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca. Ovog puta, pripala je Teodoru Vinčiću i njegovim ulogama u predstavama "Gubitnik", "Limeni doboš" i "Sirano".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave