POSMATRANJEM DO SAZNANJA: Radovi Aleksnadre Rakonjac u Galeriji ULUS-a

M.A.K.

02. 04. 2024. u 15:54

ŠTA dominira u našem identitetu: ono što zaista jesmo ili ono što nam se čini da smo? Ovo je jedno od pitanja koje otvara Aleksandra Rakonjac, samostalnom izložbom u Galeriji ULUS-a, u Knez Mihailovoj ulici, koja će biti otvorena 3. aprila u 19 časova.

ПОСМАТРАЊЕМ ДО САЗНАЊА: Радови Алекснадре Ракоњац у Галерији УЛУС-а

Foto promo

Rođena 1966. u Beogradu, ova umetnica je slikarstvo, a potom i post- diplomske studije završila na Fakultetu likovnih umetnosti. Tokom studija dobjala je priznanja za crtež, mozaik i slikarstvo. Dobitnik je i nagrade "Mali pečat" Grafičkog kolektiva nagrade Funkshion konkursa iz oblasti slikarstva. Pored slikarstva i grafike bavi se i umetnošću ručno rađenog papira.

- Radići papirne mobile, uopšte praveći papir, uočila sam nepredvidivost konačnog ishoda koja dominira i dala joj na značaju - ističe autorka koja se do sada predstavila na 16 samostalnih, kao i mnogim grupnim izložbana u zemlji i instranstvu. - Posmatrala sam umesto da uporno intervenišem. Posmatranje kao osnova umetnosti doprinosi shvatanju, ustvari je početak razumevanja i interpretacije ili delovanja bilo koje vrste. Ako je i naše delovanje na zemlji uzaludno u nama ostaje ili postoji taj proces posmatranja u delovanju koje oplemenjuje saznanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave