"TOP" GOSTUJE U BEOGRADU: Predstava gračaničkog pozorišta na sceni Teatra "Vuk"

V.V.S.

20. 03. 2024. u 14:11

GRAČANIČKA predstava "Top je bio vreo", po romanu Vladimira Kecmanovića i u režiji Nenada Todorovića, gostuje 26.marta na sceni Teatra "Vuk" u Beogradu.

ТОП ГОСТУЈЕ У БЕОГРАДУ: Представа грачаничког позоришта на сцени Театра Вук

foto Promo

Predstava je urađena u dramatizaciji Ivane Dimić,a premijerno je izvedena krajem prošle godine na matičnoj sceni u Gračanici.

- "Top je bio vreo" nije o ratu. Nije o odrastanju u ratu, niti o deci u ratu. Nije o opsadi Sarajeva. O žrtvama i zločincima. O merenju krivice na kantaru istorije. Ko je koliko kriv i ko je prvi počeo. Svako ide na svoju stranu. Kod svojih. Tamo je jedino toplo. "Top je bio vreo" je o virusu. Virusu kraja sveta koji nije pred vratima, već je dobrano zaposeo dnevnu. Ušao u spavaću. I drži nam sveću - rekao je o predstavi reditelj Nenad Todorović.

Igraju Milovan Filipović, Predrag Vasić, Anika Grujić, Nebojša Đorđević, Aleksandra Cucić, Ivana Kovačević, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Branko Babović/Ivan Janković, Rade Maričić, Aleksandar Ranković, Igor Filipović, Nikola Ranđelović, Nikola Stanković, Nemanja Janičić, Jasmina Stoiljković, Milica Burazer i Radmila Knežević.

Scenografiju je uradio Samuel Mgolombane, kostimograf je Jelisaveta Tatić Čuturilo, dizajn svetla potpisuje Nikola Zavišić, scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, a scenski pokret Anka Gaćeša Kostić.

Ovo je prva pozorišna postavka urađena prema romanu "Top je bio vreo".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?