HRONIKA PESNIČKOG ISKUSTVA: Slobodan Zubanović izdao novu zbirku pesama "Vidi Vidi"

V.V.S.

09. 02. 2024. u 16:36

NOVA knjiga pesama Slobodana Zubanovića "Vidi Vidi" objavljena je (u izdanju "Arhipelaga") tačno pola veka posle objavljivanja prve autorove knjige pesama "Kupatilo". Osim što donosi nova pesnička iskustva, knjiga je i jedna vrsta rekapitulacije njegovog pesništva.

ХРОНИКА ПЕСНИЧКОГ ИСКУСТВА: Слободан Зубановић издао нову збирку песама Види Види

foto Promo

Kako se navodi u recenziji, Slobodan Zubanović novim delom predstavlja hroniku jednog pesničkog iskustva i pesničke avanture.

Pesnik i esejista Slobodan Zubanović (1947) objavio je trinaest pesničkih knjiga, kao i knjige izabranih pesama "Dorćolski diskont", "Kad budem imao 64 godine" i "Listajući vetar". Objavio je i nekoliko knjiga o pesnicima i poeziji. Dobitnik je nagrada - "Isidora Sekulić", "Milan Rakić", "Nolitove nagrade", "Vasko Popa", "Disove nagrade" za sveukupno pesničko delo, "Desanka Maksimović" za pesničko delo i doprinos srpskoj poeziji, "Zmajeva nagrada", "Branko Miljković", "Zlatni krst cara Lazara" za životno delo,kao i priznanja "Brankovog kola" za pesničko delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!