LEPOTA SAKRIVENA ISPOD NAŠIH STOPALA: Izložba "Šahtograd" Nenada S. Lazića u galeriji "Forma"

M.A.K.

06. 02. 2024. u 17:54

NOVOSADSKA galerija "Forma" predstavlja radove Nenada S. Lazića na izložbi nazvanoj "Šahtograd".

ЛЕПОТА САКРИВЕНА ИСПОД НАШИХ СТОПАЛА: Изложба Шахтоград Ненада С. Лазића у галерији Форма

Foto promo

Reč je o izboru iz serije od više od 300 fotografija inspirisanih uličnim poklopcima za šahtove, koje je autpor snimao tokom prethodnih osam godina u različitim gradovima kod nas i u Evropi.

Najveći broja snimljen je u Novom Sadu, u kojem lazić živi više od dvadeset godina, ali su u Beogradu, Zrenjaninu, Subotici, Budimpešti, Nidriji i Pefkohoriju.

- Izložba predstavlja autentičan umetnički pogled na neobičnu lepotu sakrivenu u čeličnoj teksturi šahtova ulica i trgova, koja nas vodi daleko izvan uobičajenih umetničkih prikaza - ističe u katalogu Nikolaj Hlebnjikov.- Odabir ornamentalnih detalja koji su suptilno utisnuti u reljef šaht poklopaca, ovom izložbom postaje izraz autorske umetničke vizije. Praktični urbani pajzaž kontekstualizuje se na nov način. Lepota je intrigantno sakrivena ispod naših stopala. Mešavina urbanog i izrazito vizuelnog ispunjena je bogatstvom ornamenata i značenja. Izložba "Šahtograd" je poziv posetiocima da uplove u svet svakodnevice na umetnički način, da prema sopstvenim afinitetima i imaginarnim vizijama dekodiraju nova značenja i estetske doživljaje uokvirene izloženim fotografijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)