NAJBOLJI "OČEVI I OCI": Časopis "Scena" za najbolje ostvarenje u 2023. proglasio predstavu Narodnog pozorišta u Beogradu

V.V.S.

06. 02. 2024. u 14:00

NAGRADA časopisa "Scena" za najbolju pozorišnu predstavu u 2023. godini pripala je drami "Očevi i oci", po romanu Slobodana Selenića( dramatizacija Kata Đarmati), u režiji Veljka Mićunovića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

НАЈБОЉИ ОЧЕВИ И ОЦИ: Часопис Сцена за најбоље остварење у 2023. прогласио представу Народног позоришта у Београду

foto Narodno pozorište u Beogradu

Kako se navodi, u anketi koju su zajednički organizovali "Scena" ( izdavač Sterijino pozorje iz Novog Sada) i Udruženje pozorišnih kritičara i teatrologa Srbije, učestvovalo je deset teatarskih poslenika od kojih je šestoro svoj glas dalo ovoj predstavi - premijerno izvedenoj 4. aprila prošle godine na Velikoj sceni nacionalnog teatra.

Predstava Veljka Mićunovića, u međuvremenu, osvojila je tri nagrade za izvođenje u celini, dok se ostalih sedamnaest priznanja odnosi na individualna ostvarenja: reditelja Mićunovića, glumaca Vanje Ejdus, Sene Đorović, Miloša Đorđevića i Aleksandra Vučkovića, dramaturškinje Kate Đarmati i kostimografkinje Marije Marković Milojev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)