DŽEZ VEČE U SMEDEREVSKOM CENTRU ZA KULTURU: Kvartet Olega Kirejeva oduševio publiku (FOTO)

N. Živanović

01. 02. 2024. u 21:29

Ljubiteljima džez muzike, večeras su se predstavili svetski poznati ruski saksofonista Oleg Kirejev, bubnjar Miloš Grbatinić, kontrabasista Branko Marković i pijanista Andrea Hristić.

ЏЕЗ ВЕЧЕ У СМЕДЕРЕВСКОМ ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ: Квартет Олега Кирејева одушевио публику (ФОТО)

foto: Nenad Živanović

Oleg Kirejev prvi je ruski mizičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima.

Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasleđe dve različite kulture –evropske i azijske.

Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentični stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.

Uklopivši sve to sa još trojicom vrsnih umetnika na svojim instumentima, ovaj kvartet je pružio nezaboravno veče poklonicima dobre džez svirke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)