ZAJEDNIČKA IZLOŽBA MAJKE I ĆERKE: "Trag klasike u susret novim", Ekaterine Milićević i Ivane Kraljević u Galeriji RTS

M.A.K.

30. 01. 2024. u 17:48

UMETNICE dve generacije, koje su spojile dve zemlje- Rusiju i Srbiju, majka i ćerka Ekaterina Milićević i Ivana Kraljević, predstaviće se zajedničkom izložbom slika "Trag klasike u susret novom", koja će biti otvorena u četvrtak, 1. februara, u 19 časova u Galeriji RTS (Takovska 10).

ЗАЈЕДНИЧКА ИЗЛОЖБА МАЈКЕ И ЋЕРКЕ: Траг класике у сусрет новим, Екатерине Милићевић и Иване Краљевић у Галерији РТС

Foto promo

O njihovom stvaralaštvu govoriće autorka izložbe, akademski slikar Zorica Šujica i likovna kritičarka Maja Živanović, dok će umetničkom delu nastupiti violinistki Tatjana Olujić.

Rođena je u Moskvi, u porodici poznatog arhitekte Jurija Berjoskina, Ekaterina Milićević, je i sama diplomirala Arhitektonski fakultet, kod glavnog arhitekte Moskve, akademika Mihaila Posohina, ali je još tokom studija učestvovala na konkursima mladih slikara Moskve i osvajala nagrade. Umetnički direktor galerije Ruskog doma u Beogradu oistala je 1997. i sarađivala sa našim poznatijim slikarima- Milošem Šobajićem, Oljom Ivanjicki, Radovanom Mićom Trnavcem, Milićem od Mačve, Draganom Maleševićem Tapijem, Sergejom Jovanovićem...

Njena naslednica, Ivana Kraljević, rođena 1989. u Beogradu, slikarstvo je studirala na Akademiji lepih umetnosti u Torinu, a od likovnih disciplina bliske su joj ilustracija i savremenom kostimu. Izlagala je na grupnim izložbama u Srbiji, Italiji, Rusiji i Švajcarskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave