PREMIJERA "KLIMAKSA": Sve spremno za novi naslov u režiji Patrika Lazića

V.V.S.

04. 12. 2023. u 13:34

NOVA pozorišna predstava reditelja Patrika Lazića i dramaturškinje Dunje Matić, pod nazivom "Klimaks", 14.decembra premijerno će biti izvedena u Hartefakt kući.

ПРЕМИЈЕРА КЛИМАКСА: Све спремно за нови наслов у режији Патрика Лазића

FOTO: Promo/SAAF

Kao inspiracija za ovaj projekat poslužio je istoimeni kontroverzni film svetski proslavljenog reditelja Gaspara Noa.Film "Klimaks" zasnovan je na istinitoj priči o mladoj i ambicioznoj plesnoj trupi koja vežba u napuštenoj školi i koja noć pred ključni nastup gubi kontrolu nad sobom izazvana halucinogenom drogom koju je neko krišom stavio u piće. Strah, nesigurnost i osećaj da su naterani u to iskustvo, pokreće paniku, paranoju i nasilje, aktivirajući duboko potisnute delove njihovih ličnosti.

- Za mene je "Klimaks" priča o tankoj granici u svima nama između čoveka i životinje (zveri), između razuma i nagona i tome kako se ta granica pod određenim okolnostima vrlo fleksibilno pomera. Takođe, ovu priču radim i zato što se pitam šta je to u ljudskoj prirodi da kreće da uništava stvari baš onda kada su mu potaman, kad je sve dobro. Okupili smo sjajnu mladu glumačku ekipu i radujem se što s njima mogu da istražujem ovu temu, što svakim danom čine da predloženi likovi postanu njihovi i autentični - navodi Patrik Lazić, kome je ovo druga predstava u produkciji Hartefakta i koja će se kao i predstava "Naš sin" izvoditi na njihovoj pozorišnoj sceni.

Igraju Aleksej Bjelogrlić, Pavle Mensur, Anja Ćurčić i Andrej Nježić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)