VESELI SE, SRPSKI RODE: Danica Crnogorčević, poznata po etno muzici, u Novom Sadu održava dva koncerta

J. S.

28. 11. 2023. u 15:00

UMETNICA jedinstvenog vokala Danica Crnogorčević, koja je stekla veliku popularnost u regionu predstavljajući novim generacijama blago naše etno i duhovne muzike, doputovala je juče u Novi Sad gde će u sredu i četvrtak, u organizaciji novosadskog Kulturnog centra, prirediti dva koncerta na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

ВЕСЕЛИ СЕ, СРПСКИ РОДЕ: Даница Црногорчевић, позната по етно музици, у Новом Саду одржава два концерта

KCNS

Danicu, njenog supruga Ivana Crnogorčevića i njihovu porodicu, pozdravio je direktor KCNS Bojan Panaotović, poželevši im dobrodošlicu i uspešne koncerte za koje  veliko interesovanje vlada  još od početka oktobra kada je ovo gostovanje najavljeno.

  Podsetimo, Danica je svojim čudesnim glasom i repertoarom  podržavala litije za odbranu svetinja SPC u Crnoj Gori a,pored niza njenih poznatih  pesama najčuvenija  je „Veseli se,srpski rode“  - omiljena je širom Balkana.Autor ove svojevrsne moderne himne je Daničin suprug Ivan Crnogorčević,sveštenik.

  Sada već  nema slavlja bez ove pesme.Pevali su je košarkaši posle osvojene srebrne medalje  na svetskom prvenstvu i Novak Đoković , pobednik Ju Es Openu zajedno sa hiljadama navijača koji su ih dočekali u Beogradu.Uz ovu pesmu i naši teniseri, na minulom Dejvis kupu u Španiji, izlazili su na teren . 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)