DECENIJA "DAME S KAMELIJAMA": Predstava u režiji Juga Radivojevića 17. novembra u Narodnom pozorištu

V.V.S.

14. 11. 2023. u 21:34

PREDSTAVA "Dama s kamelijama", po romanu Aleksandra Dime Sina i režiji Juga Radivojevića, obeležiće 17. novembra u Narodnom pozorištu značajan jubilej - deceniju od premijere.

ДЕЦЕНИЈА ДАМЕ С КАМЕЛИЈАМА: Представа у режији Југа Радивојевића 17. новембра у Народном позоришту

foto Narodno pozorište

Reč je o sedmoj postavci na sceni nacionalnog teatra Diminog dela, koje je poznati francuski pisac i dramaturg napisao 1848. godine.

Glavne uloge poverene su Mariji Vicković i Joakimu Tasiću, a u podeli će biti i Nebojša Kundačina, Stela Ćetković, Vaja Dujović, Dimitrije Ilić, Bogdan Bogdanović, Ivan Bosiljčić, Milena Đorđević, Vladan Gajović i Bojana Stefanović.

Specifičan autorski pečat "Dami s kamelijama", koju je do sada na matičnoj sceni i gostovanjima u zemlji i inostranstvu videlo oko 35 hiljada gledalaca, dali su i Željko Hubač (autor adaptacije), Spasoje Ž. Milovanović (dramaturg), Boris Maksimović (scenograf), Bojana Nikitović (kostimograf) i Kornelije Kovač (kompozitor).

Predstava je premijerno izvedena 1. oktobra 2013. godine, u čast Mire Stupice,  nekadašnje prvakinje Narodnog pozorišta u Beogradu i najbolje glumice 20. veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)