NAGRADE ZA UMETNOST I DIZAJN: Tradicionalna priznanja ULUPUDUS na Sajmu knjiga

M.A.K.

30. 10. 2023. u 17:41

NA 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ULUPUDS je tradicionalno dodelo diplome, specialno priznanje i jednu pohvalu, i to za oblast ilustracije, stripa, dizajna, istorije i teorije umetnosti, kompletne opreme knjige, kao i za monografsko izdanja.

НАГРАДЕ ЗА УМЕТНОСТ И ДИЗАЈН: Традиционална признања УЛУПУДУС на Сајму књига

Foto promo

Diploma za doprinos istoriji umetnosti pripala je knjizi "Rečnik pojmova likovnih umetnosti i arhitekture" - tom 3 (SANU), a za doprinos teoriji umetnosti profesoru Mišku Šuvakoviću za knjigu "Avangarda, neoavangarda, konceptualna umetnost" (Orion Art, 2022). Diplomu za doprinos istoriji primenjene umetnosti dobila je monografija "Miodrag Vartabedijan Varta i njegova slikarska porodica" (GO Mladenovac).

Dodeljene su i diplome - za grafičko oblikovanje ("Službenom glasniku" za publikaciju "Rezervna kultura" Vasilija Milnovića), za grafičko oblikovanje knjige za decu (Marini Milanović za knjigu "Udovica i papagaj", IC Bulevar), za ilustraciju knjiga za decu (Mladenu Anđelkoviću za knjige "Kiki i Cole", "Kit sa tregerima", i "Pčelice radoznalice"). Specijalno priznanje za najlepšu knjigu za decu pripalo je "Kreativnom centaru", za "Tri, četiri, sad!", autorke Dragane Mladenović i ilustratora Borisa Kuzmanovića.

Diplomu za doprinos istoriji srpskog stripa, žiri je dodelio "Makondu", za strip ediciju "Đorđe Lobačev, sabrana dela", a za izdavački poduhvat "Darkvudu" za ediciju "Modesti Blejz". Diploma za autorski strip pripala je Nađi Tiodorović za "Zveri u nama". Diplomu za fotomonografiju žiri je dodelio Dragoljubu Zamuroviću za "Sećam se" i "Sećam se 2".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu