ČULNI I PROVOKATIVNI PRIZORI: Radovi Sonje Gajić u galeriji "Haos"

M.A.K.

28. 10. 2023. u 10:21

VAJARKU po vokaciji, a slikarku po obrazovanju, mladu likovnu umetnicu Sonju Gajić, predstavlja galerija "Haos", sa izložbom akvarelisanih crteža.

ЧУЛНИ И ПРОВОКАТИВНИ ПРИЗОРИ: Радови Соње Гајић у галерији Хаос

Foto promo

Postavka nazvana Soul Kitchen, kako objašnjavaju u galeriji, sadrži čulne i provokativne radove, iz kojih se vidi voluminoznost, osećaj za formu, bilo ljudskog ili životinjskog tela, ali i osećaj za boje, kontraste i zvuke. Odnosno za stihove, ispunjenosti, praznine, za humorne reakcije, za emocije izvan vidljivog ili očekivanog...

Tekst za ovu postavku je napisala  koja, između ostalog, primećuje: 

- Atletski izvajane figure izvijaju se u najčudnijim pozama, dok istovremeno odražavaju psihološka i emotivna stanja sa kojima se lako identifikujemo - piše istoričarka umetnosti Ksenija Marinković, u tekstu koji prati postavku. - Svaka slika je simbol koji bivstvuje u bezvremenom neprostoru, i podstiče na promišljanje o onome što je duboko u nama, dok nam istovremeno pruža zadovoljstvo svojom besprekornom vizuelnom senzualnošću... Sonjina kuhinja je puna začina koji golicaju naša osećanja, ukusna je i kalorična, sa dozom humora koji je balasnira tek toliko da svet i sebe ne shvatimo preozbiljno. Ova gozba je otvorena za sve gurmane, i poziva nas da volimo, plačemo, smelo koračamo u sopstvenoj koži i uživamo u ukusima života bez žaljenja i griže savesti.

Izložba će biti otvorenado 17. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti