"USNULI FANTOM, VIŠEMEDIJSKI PERFORMANS": Izvođenje doktorskog umetničkog projekta u ponedeljak u Legatu Čolaković u Beogradu

Novosti onlajn

20. 10. 2023. u 14:41

JAVNO izvođenje doktorskog umetničkog projekta "USNULI FANTOM, višemedijski performans", biće održano u ponedeljak, 23. oktobra, u 19 časova u Legatu Čolaković u Beogradu.

УСНУЛИ ФАНТОМ, ВИШЕМЕДИЈСКИ ПЕРФОРМАНС: Извођење докторског уметничког пројекта у понедељак у Легату Чолаковић у Београду

FOTO: Promo

Doktorski umetnički projekat USNULI FANTOM je višemedijsko delo osmišljeno autorke Marije Popović Stojadinović.

Ovaj višemedijski rad bavi se temom snova i fantastike, a cilj umetničkog rada je pokušaj razumevanja stanja snoviđenja, i na koji način nas taj tajanstveni prostor sna poput prologa uvodi u apstraktno i iracionalno, u verovanja u nebića i natprirodne sile, i koliki je zapravo značaj same fantastike i snova pri stvaranju umetničkog dela.

Višemedijski performans USNULI FANTOM zasniva se na priči, odnosno na semantici i značenju, vizuelnoj postavci koja odgovara sadržaju priče, muzici i sintetskoj muzici, kinetici i video-artu, odnosno eksperimentalnom filmu koji će biti emitovan paralelno sa maping projekcijom tokom performansa.

Javno izvođenje doktorskog umetničkog projekta posvećeno je višemedijskom umetniku Vladanu Radovanoviću.

Marija Popović Stojadinović pijanistkinja je i doktorand na Katedri za interdisciplinarne studije, smer Višemedijska umetnost, Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Autorka i producent video-radova i kratkih filmova u oblasti klasične i crossover muzike. Dugogodišnji je saradnik sa britanskom televizijskom kućom za klasičnu i filmsku muziku "Stingray C Music".

(Dnevnik)

BONUS VIDEO: SEĆANjE NA JANEZA VRHOVECA: Odličan glumac, ali i pesnik deseteraca za Radio Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)