POČINJE MUZEJSKI TEATAR: U oktobru monodrame o Mini Karadžić i Dositeju Obradoviću

V.V.S.

06. 10. 2023. u 18:27

POZORIŠNI program počinje u Muzeju Vuka i Dositeja u nedelju, 8.oktobra, monodramom "Moj otac Vuk Karadžić" koja se izvodi već sedam godina u interpretaciji glumice Ljiljane Jakšić.

ПОЧИЊЕ МУЗЕЈСКИ ТЕАТАР: У октобру монодраме о Мини Караџић и Доситеју Обрадовићу

FOTO: Promo/SAAF

To je sentimentalna životna ispovest Vukove kćerke Mine Karadžić kroz koju se provlače zanimljivosti iz njenog privatnog života, porodične teškoće i priče o najznačajnijim događajima i ličnostima koje su okruživale Vuka Karadžića i oblikovale njegov život i stvaralaštvo.

Monodrama "Dositej,Dositej" rađena je u produkciji Narodnog muzeja Srbije, a inspirisana životnom pričom prosvetitelja, književnika i filozofa Dositeja Obradovića. Dositejev lik iznosi na scenu glumac Vladimir Cvejić, upoznajući publiku sa životom svog junaka, putovanjima, učenjem novih jezika, poznanstvima i iskustvima...

U ovoj, trećoj sezoni predstava se izvodi prvi put u restilizovanom ruhu, uz prikaz digitalne mape putovanja kojom je predstavljeno kulturno stvaralaštvo Dositejevog nasleđa."Dositej,Dositej" na programu je u subotu, 14. oktobra, na otvorenoj sceni u bašti Muzeja Vuka i Dositeja, a od novembra u izložbenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)