DOBRA KNJIGA DOBRO ČUVA JEZIK: U Novom Sadu otvorena Biblioteka Edukativnog centra

J. S.

26. 09. 2023. u 17:03

U EDUKATIVNOM centru za obuku u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu danas je u prisustvu potpredsednika Pokrajinske vlade Branka Ćurčića svečano otvorena Biblioteka Edukativnog centra i obeležen Evropski dan jezika.

ДОБРА КЊИГА ДОБРО  ЧУВА ЈЕЗИК: У Новом Саду отворена Библиотека Едукативног центра

Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada je još 2010. godine osnovala Edukativni centar  i njegov značaj može se predstaviti kroz broj nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu.

- Podatak da je 2013. godine bilo oko 30.000 nezaposlenih, dok je na kraju 2022.taj broj 11.000 ljudi, govori i o tome da je jedna ovakva institucija vrlo korisna za naše društvo i za našu ekonomiju – kazao je Ćurčić, navodeći da Pokrajinska vlada aktivno učestvuje na svim manifestacijama koje promovišu kvalitetnu literaturu.

Već dugi niz godina u Pokrajinskoj vladi posluje biblioteka koja broji preko 17.000 naslova beletristike, klasika, lektire i stručne literature i gotovo 2.000 korisnika knjižnog fonda. Jedan deo literature doniran je sada već formiranoj Biblioteci Edukativnog centra.

Vršilac dužnosti direktora Edukativnog centra prof. dr Aleksandar N. Ašonja osvrnuo se na potrebu osnivanja biblioteke kako bi se njihovim polaznicima obezbedila odgovarajuća stručna literatura u toku pohađanja obuka, ali i kako bi se uskladilo poslovanje Centra sa zakonskom regulativom u Republici Srbiji i planovima u narednom periodu, istakavši kao cilj izvođenje obuka koje su akreditovane, odnosno javno priznate, što garantuje veći kvalitet.

Prigodnim programom u Edukativnom centru ukazano je na značaj učenja novih jezika,  poštovanje i uvažavanje kulture i tradicije zemalja Evrope, ali i na veliku važnost očuvanja i razvoja maternjeg jezika, promovisanja jezičke kulture, raznovrsnosti i višejezičnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave