IZLOŽBA SLIKA DRAGANE STANAĆEV PUAČE U GALERIJI FLU: Istrajnost u traganju za smislom

M.A.K.

18. 09. 2023. u 09:58

REDOVNI profesor FLU u penziji Dragana Stanaćev Puača, u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53), u ponedeljak, 18. septembra, od 19 časova, predstaviće radove na izložbi "More je vertikalno! Vodeni stubovi Pavla Florenskog".

ИЗЛОЖБА СЛИКА ДРАГАНЕ СТАНАЋЕВ ПУАЧЕ У ГАЛЕРИЈИ ФЛУ:   Истрајност у трагању за смислом

Foto promo

Reč je o ciklusu posvećenom i inspirisanom životom i delom sveštenika, mistika, teologa, fizičara, filozofa, matematičara, elektroinžinjera... - Pavla Florenskog.

- Misao Florenskog, sa kojom je autorka u dubokom svesnom kontaktu već od samih početaka svog likovnog stvaranja i zrenja, postepeno je postajala vidljivija i konkretnije prisutna u njenom radu, upravo u meri u kojoj je Dragana napredovala u poznavanju i shvatanju njegovih iskustava - ističe Dejan Radovanović, istoričar umetnosti, koji će besediti na otvaranju. - Odnos slikarke prema duhovnom uzoru, jasan u posveti i citatima u ličnom predgovoru je bez idolatrije, ali sa zahvalnošću za primer i sa ljubavlju i poštovanjem prema učitelju.

Povezanost umetnice i Florenskog, prema Radovanovićevim rečima je i u istrajnosti u traganju za istinom, smislom i posvećenosti u veri. Na otvaranju postavke koja će trajati do 30. septembra, govoriće i Radoš Antonijević, dekan FLU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)