MILOSAVLJEVIĆU "ZLATNO PERO": Dodeljene dve festivalske nagrade 47. FFS u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

13. 08. 2023. u 13:21

TOKOM ceremonije svečanog otvaranja na letnjoj pozornici „Danilo Bata Stojković“ u Vrnjačkoj Banji, na 47. Festivalu Filmskog scenarija već su uručene dve festivalske nagrade.

МИЛОСАВЉЕВИЋУ ЗЛАТНО ПЕРО: Додељене две фестивалске награде 47. ФФС у Врњачкој Бањи

FFS

Za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji, „Zlatno pero Gordana Mihića“ dodeljeno je scenaristi, reditelju, dramaturgu, univerzitetskom profesoru i filmskom kritičaru Đorđu Milosavljeviću, dok je grad domaćin repliku rimskog zlatnika dodelio glumcu Ivanu Bosiljčiću za doprinos afirmaciji i razvoju Festivala filmskog scenarija.

Ostale festivalske nagrade biće uručene završne večeri. O njima će odlučivati stručni žiri - Nataša Drakulić, Saša Radojević i Srđan Dragojević. Tradicionalno, po jednu nagradu dodeliće žiri novinara i publika, a po drugi put biće dodeljeno i priznanje „Marko Živić“ namenjeno mladom glumcu.

FFS

 

U sklopu sutrašnjeg, pratećeg programa, u ovdašnjoj Narodnoj biblioteci „Dr Dušan Radić“ biće održan simpozijum „Gordan Mihić – hroničar margine“ posvećen delu jednom od naših najznačajnijih scenarista, a na Trgu kulture u večernjim satima bend „Praskozorje“ izvodiće muziku iz njegovih filmova.

U takmičarskom programu, publika će sutra u sali bioskopa, u terminima od 16 i 18 sati, biti u prilici da pogleda filmove „Da li ste videlii ovu ženu“ i „Sveta Petka – krst u pustinji“, a potom na letnjoj pozornici, od 20 i 22, i filmove „Ovuda će proći put“ i „Indigo kristal“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave