RADOŠ BAJIĆ U KRUŠEVCU : Minut ćutanja za preminule glumce iz kultne serije, spisak je bolno dugačak (FOTO,VIDEO)

S.BABOVIĆ

16. 07. 2023. u 14:34

POPULARNI glumac, reditelj, scenarista Radoš Bajić dobio je nagradu „Rozeta Srbije“ – Cvet u kamenu, koja se za izuzetan doprinos srpskoj umetnosti dodeljuje u okviru manifestacije 47.Belovodska rozeta u Beloj Vodi kod Kruševca, ali nije zaboravio svoje drage kolege, koji više nisu sa nama.

РАДОШ БАЈИЋ У КРУШЕВЦУ : Минут ћутања за преминуле глумце из култне серије, списак је болно дугачак (ФОТО,ВИДЕО)

Foto.GU Krusevac

Spisak glumaca koji su obeležili Bajićev kultni serijal „Selo gori,a baba se češlja“, a više nisu među živima, dugačak je i bolan: Milorad Mandić Manda, Dragan Nikolić, Mirko Babić, Momir Bradić, Miroljub Trošić – Đoda…

Sa Bajićem na sceni bile su sinoć koleginice iz serije, poznate glumice Nela Mihajlović, Olga Odalović, Ljiljana Stjepanović.

- I ovde javno pred svima vama im se zahvaljujem na svemu učinjenom, a molim vas da minutom ćutanja odamo poštu onima koji su ostvarili velike role u serijalu, a nisu više među nama – rekao je Radoš Bajić.

Autor jedne od najpopularnijih TV serija, koja je snimana upravo u krajevima gde je i rođen i nagrađen, podvlači da je počastvovan što priznanje prima na obali svoje Morave.

- I kada me je majka davne 1968. ispratila u srednju školu u Niš, zarekao sam se da se nikada neću odreći svog zavičaja i Morave i tog zaveta se držim i danas –

poručuje laureat Radoš Bajić.

Hit- seriji prethodile su decenije istaknutog stvaralaštva Radoša Bajića, koje je otpočeto 70-ih godina sa ulogom u ostvarenju „Sarajevski atentat“ Veljka Bulajića.

Tokom 80-ih godina igrao je u kraćim i TV filmovima, a počinje s uspehom da piše i scenarije. Deo karijere obeležila je njegova uloga u filmskom serijalu o Sekuli.

„Sveto mesto“, „Dezerter“, „Napad“ neka su od ostvarenja u kojima je igrao tokom 90 - ih. Producentski, glumački i rediteljski poduhvat odvija se u 21.veku, kada počinje sa radom na seriji „Selo gori,a baba se češlja“, iz koga su proizašla tri filma. Usledile su serije „Šifra Despot“, „Ravna gora“, „Za kralja i otadžbinu“.

47.Belovodska rozete, koju zajedno organizuju Kulturni centar Kruševac i MZ Bela Voda,  počela je 10.jula, a završava se danas sportskim programima.

Rad klesara i vajara u Parku skulptura i u Muzeju klesarstva u Beloj Vodi obeležili su ovogodišnju manifestaciju. Umetničke kolonije tradicionalno se održavaju kako bi se autori okušali u radu sa čuvenim belovodskim kamenom, „peščar“, koji se eksploatiše već šest vekova. Brojna srpska zdanja, ali i poznate građevine u svetu nastale su upravo od kamena iz Bele Vode.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)