U PRODAJNOJ GALERIJI BEOGRAD: "Priroda bez društva, dva" Srđana Veljovića

M.A.K.

27. 06. 2023. u 17:50

IZLOŽBA Srđana Veljovića "Priroda bez društva, dva" biće otvorena u Prodajnoj galeriji Beograd, u četvrtak, 29. juna u 19 časova.

У ПРОДАЈНОЈ ГАЛЕРИЈИ БЕОГРАД: Природа без друштва, два Срђана Вељовића

Foto promo

Ovaj fotograf i konceptualni dokumentarista u svom radu bavi se problemom identiteta. Do sada je realizovao brojne samostalne izložbe i projekte. 

- Osvajanje urbanog predela ne prestaje da zaokuplja pažnju ovog umetnika kao prostorni fenomen jedne uvek iznova elaborirane zajednice i njenih rituala na delu. U njegovom središtu je i dalje sam čovek, ali ovog puta kao individua iskorenjena iz svog društvenog habitata, po sopstvenoj volji ili nuždi, univerzalni nomad i društveno biće „manjinske zajednice“ u potrazi za autentičnim paritetom bratstva i bliskosti, empatije i ljubavi. Ova eluzivna individua tematizovana je u brojnim Veljovićevim ciklusima u svojoj emanirajućoj otvorenosti prema spolja, u svojoj instinktivnoj interakciji sa grupom smeštenom u jasnim planovima perspektive i kroz pažljivo sekvencirane kompozicione odnose, fotografskim kadrom koji je interpretacijom svih tragova materijalne istorije i akcijama njenih protagonista, koliko god oni efemerni bili, dodelio gotovo herojski status - piše u katalogu istoričarka umetnosti Jelena Krivokapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)