ANA NETREBKO PEVA U BEOGRADU: Operski gala spektakl na sceni iza zdanja Geozavoda na Svetski dan muzike

M. N. M.

20. 06. 2023. u 18:17

BEZ sumnje najveća operska diva današnjice, sopran Ana Netrebko i njen suprug, slavni tenor internacionalne karijere Jusif Ejvazov, koji su u utorak ujutru doputovali u Beograd, u sredu 21. juna od 21 čas prvi put nastupaju u našoj zemlji - i to u jedinstvenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou iza zdanja Geozavoda, a u sklopu manifestacije Belgrade River Fest, koja nam je prošle godine dovela najvoljenijeg tenora sveta Andreu Bočelija i fado divu Marizu.

АНА НЕТРЕБКО ПЕВА У БЕОГРАДУ: Оперски гала спектакл на сцени иза здања Геозавода на Светски дан музике

BRF/ Sever Zolak

Poznati operski par u Srbiju je prispeo odmah nakon spektakularne premijere opere "Aida" u čuvenoj Areni Verone, koja je izazvala ogromnu pažnju svetske javnosti i mnoštvo kontraverzi, a neposredno pred svoj nastup u najprestižnijoj operskoj kući sveta, Milanskoj skali. Time su ukazali doista veliku čast našoj zemlji i publici, te organizatorima muzičke manifestacije u okviru koje nastupaju, pružajući nam mogućnost da prisustvujemo istinskom gala muzičkom spektaklu. U blistavim dosezima glasa i jedinstvenim interpretacijama umetnice neuporedivih, trenutno nedostižnih glasovnih mogućnosti, koja će sa suprugom izvesti neke od najmoćnijih i najdirljivijih operskih arija, uživaćemo uz pratnju Simfonijskog orkestra i Hora Radio-televizije Srbije.

Pevačica koja će svojim, među ovdašnjim ljubiteljima opere zaista dugo iščekivanim beogradskim nastupom, uveličati upravo proslavu Svetskog dana muzike, svojim impresivnim glasom već bezmalo tri decenije osvaja svet i najprestižnije operske scene. Našla se i među stotinu najuticajnijih ljudi sveta na tradicionalnoj listi magazina "Tajm", a njeni su nezaboravni nastupi obeležili nekoliko sezona čuvene Metropoliten opere. Upravo je ova prestižna kuća, neposredno pre no što ćemo saznati za Anin koncert u Beogradu, sudskom presudom obavezana da isplati odštetu od 200 hiljada dolara umetnici - zato što je prošle godine otkazan niz nastupa soprana u ovom zdanju. Naime, kada se prošle godine, nakon invazije Rusije na Ukrajinu, menadžment Metropoliten opere distancirao od "umetnika povezanih s Putinom" sva zakazana gostovanja operske dive (koja je Putina 2021. podržala u predsedničkoj kandidaturi) u Metu bila su otkazana (trebalo je da se 13 puta pojavi na prestižnoj njujorškoj sceni, između ostalog i u operi "Don Karlos").

No iako je ostala bez angažmana u Nujorku, Ana peva po Evropi, naročito u Italiji - Milanska skala saopštila je da će upravo Netrebko otvoriti predstojeću sezonu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVINARKA KOJA JE POSTALA NASLOV: Sportsko čudo u Srbiji - okupila otpisane košarkašice i svi sad pričaju šta je sa njima uradila