Koncert u Galeriji SANU: NEBOJŠA MAKSIMOVIĆ SVIRA ŠUMANA I ŠOPENA

M. N. M.

03. 06. 2023. u 14:54

KONCERT u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u ponedeljak, 5. juna od 18 časova održaće naš nagrađivani pijanista Nebojša Maksimović, koji će izvesti dela Roberta Šumana, Frederika Šopena i Milija Balakirijeva.

Концерт у Галерији САНУ: НЕБОЈША МАКСИМОВИЋ СВИРА ШУМАНА И ШОПЕНА

Novosti

Rođen 1979. godine u Beogradu, Nebojša je sa dve godine počeo da svira klavir, a počeo je javno da nastupa sa četiri godine - kada je primljen i u muzičku školu "Slavenski", u klasu prof. Gordane Jovanović. Srednju muzičku školu "Mokranjac" u Beogradu završio je u klasi prof. Olge Jovanović 1994, kao najbolji učenik u generaciji. Iste godine, sa petnaest godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasu prof. Mirjane Šuica-Babić gde je diplomirao 1999. sa nagradom za najbolji uspeh iz klavira, u klasi prof. Nevene Popović, a potom i magistrirao 2004. godine u istoj klasi sa najvišim ocenama. Magistrirao je i u klasi prof. Serđa Pertikarolija na akademiji Santa Cecilia u Rimu 2006. godine sa najvišim ocenama, kao stipendista Vlade Republike Italije. Usavršavao se i na majstorskim kursevima kod eminentnih pijanista i pedagoga: Lazara Bermana, Đovanija Umberta Batela, Serđa Pertikarolija i Nine Makarove. Oktobra 2009. doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji. Danas je vanredni profesor na beogradskom FMU, a pored nastupa na koncertima klasične muzike, godinama svira i u hevi metal bendu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije