"SAN O ZAVIČAJU" OTVORIO TAKMIČARSKI REPERTOAR: 40. pozorišni festival "Nušićevi dani" u Smederevu

J. I.

20. 05. 2023. u 17:40

Predstava Narodnog pozorišta u Nišu, ,,San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)“ Ivana Velisavljevića, u režiji Milana Neškovića otvorila je ovogodišnju takmičarku selekciju festivala ,,Nušićevi dani“ u Smederevu.

САН О ЗАВИЧАЈУ ОТВОРИО ТАКМИЧАРСКИ РЕПЕРТОАР: 40. pozorišni festival Нушићеви дани у Смедереву

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Tekst potpisa

Na repertoaru u subotu,  20. maja je predstava- opera u 17 pesama ,,Deca’’ Narodnog pozorišta u Beogradu, u režiji Irene Popović, a narednog dana i predstava ,,Čehovljeva soba’’ Narodnog pozorišta Timočke Krajine ,,Zoran Radmilović’’  iz Zaječara. Publiku 22. maja  očekuju ,,Očevi i oci’’ Narodnog pozorišta u Beogradu u režiji Veljka Mićunovića, a poslednja predstava u ovogodišnjem takmičarskom programu 23. maja je ,,Otac’’ Ateljea 212, u režiji Paola Mađelija.

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Tekst potpisa

Festival 24. maja zatvara Muzičko- scenski vremeplov ,,Alkibijada’’ u kome će učestvovati neka od najznačajnijih imena srpskog glumišta kao što su Tanja Bošković, Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević, Goran Jevtić, Slaven Došlo i drugi.

Iste večeri, biće i dodeljene nagrade festivala, a Nušićeva nagradu za životno delo glumcu- komičaru biće uručena dramskoj umetnici  Renati Ulmanski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!