DIJALOG PROFESORA KROZ DEVET DECENIJA: Izložba povodom 86 godina od osnivanja Fakulteta likovnih umetnosti

M.A.K.

28. 03. 2023. u 09:26

FAKULTET likovnih umetnosti će svoj 86. rođendan obeležiti izložbom „Apertura 86“, koja će biti otvorna u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53), u petak, u 14 časova.

ДИЈАЛОГ ПРОФЕСОРА КРОЗ ДЕВЕТ ДЕЦЕНИЈА: Изложба поводом 86 година од оснивања Факултета ликовних уметности

foto promo

Postavka je zamišljena kao prostorno-vremenski dijalog – likovni razgovor između dela sadašnjih i nekadašnjih profesora FLU, koja se se čuvaju u Umetničkoj zbirci fakulteta. 

 -Široki istorijski prečnik, koji obuhvata skoro devet decenija, posmatraču omogućava da se kreće kroz „osvetljena“ polja kruga/tela FLU (dela prikazana na izložbi), reguliše svoje „otvore blende“ i dubinu pogleda, sagledavajući radove pojedinačno, u međusobnom odnosu ili kao celinu jednog kontinuiranog trajanja- piše u najavi postavke. - Izloženi radovi potvrđuju kontinuitet živog i promenjivog bića FLU, utemeljenog na tradicionalnim vrednostima, ali otvorenog za preispitivanje, eksperiment, kritičko mišljenje i kreativne transformacije pred izazovima savremenosti. Suočavanje dela iz različitih epoha pozivaju posmatrača da gleda, proučava, misli i izvodi sopstvene zaključke, na koji način su generacijske razlike i društvene promene (tehnološke, ekonomske, političke, klasne, rodne i itd.) uticale na način stvaranja i percepcije umetničkog dela, kao i na ulogu i funkciju umetnika i umetnosti u društvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!