PRVA "LAŽ" NA CRVENOM KRSTU: Premijera komada Florijana zelera 1. aprila u BDP, u režiji Nikole LJuce

V.V.S.

23. 03. 2023. u 12:55

JOŠ jedan naslov Florijana Zelera na našim scenama: posle " Sina" (uskoro i "Oca")u Ateljeu 212, premijerna "Laž" u režiji Nikole Ljuce, 1. aprila u Beogradskom dramskom pozorištu. Prva repriza je sutradan,a tokom aprila imaće čak šesnaest izvođenja.

ПРВА ЛАЖ НА ЦРВЕНОМ КРСТУ: Премијера комада Флоријана зелера 1. априла у БДП, у режији Николе Љуце

foto D.Udovičić

Četvoro glumaca (Miloš Biković i Tamara Krcunović, Miodrag Radonjić i Jelisaveta Orašanin) igraju dva bračna para koja će tokom jedne večeri otkriti mnogo skrivenih istina jedni o drugima. Kroz elemente komedije, uz mnogo obrta, zapleta i raspleta, predstava "Laž" će, kako tvrdi ekipa, sigurno osvojiti publiku.

- Posebno zadovoljstvo je što radim dramu koja će, siguran sam, imati dug vek na sceni i koju će publika voleti jer su ovo teme okojima se retko priča na tako iskren način - kaže reditelj Nikola Ljuca,a Tamara Krcunović dodaje: - Proces nije lak, Nikola komad radi na drugačiji način od onog kako je izvorno napisan, što zahteva više rada, a mi imamo još samo nedelju dana do premijere.

foto D.Udovičić

 

Miloš Biković ističe da je tekst dobar, duhovit, pun obrta. Mada, kako kaže, trenutno je u fazi kada misli da uopšte nije trebalo da se bavim glumom, a onda pojašnjava:

- U svakom slučaju, dođite da vidite debakl, ako sam u pravu. Ili, dođite da vidite spektakl,ako grešim.

Na ove reči,reaguje njegova koleginica Jelisaveta Orašanin Teodosić:

- Miloš sigurno nije u pravu, jer ovo će biti spektakl! Tamara Krcunović i nas tri klasića. Božanstven tekst Florijana Zelera, oskarovca, pun brta. Nadam se da ćemo opravdati tu njegovu nagradu i da će publika voleti predstavu.

foto D.Udovičić

 

Miki Radonjić otkriva da probe teku fantastično,da je na njima zabavno, ali i da se radi promišljeno:

- Sjajna je saradnja sa Ljucom i Tamarom, naravno, i sa moja dva klasićana na koja sam već navikao. Predstava je puna neočekivanih preokreta. Do samog kraja publika neće znati šta može da očekuje i šta je poenta cele priče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)