PRIČA O ČAJU: Izložba u Narodnom muzeju u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

21. 02. 2023. u 15:15

U galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu u četvrtak će, sa početkom u 19 sati, biti otvorena izložba „Zeleno i crno: Priča o čaju“ autora dr Dese Đorđević Milutinović, muzejskog savetnika Prirodnjačkog muzeja u Beogradu.

ПРИЧА О ЧАЈУ: Изложба у Народном музеју у Краљеву

Narodni muzej Kraljevo

Kako je najavljeno, kroz eksponate, fotografije i tekstove, izložba prikazuje put od listića ubranih sa biljke čaj do šoljice prijatnog i lekovitognapitka, kao i put čaja iz postojbine Kine u sve delove sveta. Ovom prilikom na izložbi su predstavljena četiri osnovna tipa čaja: beli, zeleni, crni i ulong. Pored čajnih listića, obuhvaćeni su i drugi oblici čajeva kao što su ceremonijalni japanski čaj mača (u prahu) ili čaj u obliku kolača (najstariji tip korišćenja čajnih listića).

Osim autorke, na otvaranju izložbe publici će se obratiti Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, Darko Gučanin, direktor Narodnog muzeja Kraljevo i Violeta Cvetanoska, viši kustos ove ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov