SRBIJA POKAZALA DA JE DIPLOMATSKA SILA: Gujon - Usvajanjem rezolucije ne samo da su ignorisali žrtve, nego su proglasili žrtve dželatom

Novosti online

25. 05. 2024. u 15:54

DIREKTOR Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon ocenio je danas da su donošenjem rezolucije o Srebrenici njeni sponzori ignorisali sve srpske žrtve rata u Bosni i Hercegovini.

СРБИЈА ПОКАЗАЛА ДА ЈЕ ДИПЛОМАТСКА СИЛА: Гујон - Усвајањем резолуције не само да су игнорисали жртве, него су прогласили жртве џелатом

FOTO TANJUG/ Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

- Ne samo da su ignorisali žrtve, nego su proglasili žrtve dželatom - izjavio je Gujon za TV Prva.

Poručio je da treba da poštujemo sve žrtve, 60.000 Bošnjaka, 8.000 Hrvata i 30.000 Srba.

- Zašto nema mesta za njih (Srbe), zašto o tome niko ne govori. Zato je borba koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić bila važna - naveo je Gujon.

Dodao je da je borba u UN bila važna, kako bi Srbija sačuvala obraz, čast i ocenio je da je to borba za pretke, potomke.

- Zato je ta borba bila važna, ogromnu energiju je predsednik uložio u to. I to je bio veliki uspeh za našu državu - naveo je Gujon.

Dodao je da je Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju napravila mapu na engleskom jeziku 107 država koje nisu glasale za rezoluciju.

- Zahvaljujući borbi jedne male Srbije koja je pokazala da je diplomatska sila, zato što zna u kom se istorijskom i geopolitičkom trenutku nalazimo - poručio je Gujon.

Ocenio je da donošenje rezolucije ne vodi ka pomirenju i da njeni donosioci nisu hteli pomirenje, već poniženje Srbije.

Podsetio je da je jedino Srbija u regionu priznala svoje zločine i istakao da je Srbija jedina pokazala zrelost i želju za pomirenjem.

Gujon je objavio autorski tekst o rezoluciji o Srebrenici u francuskom listu "Figaro", koji je, kako kaže, na dan glasanja u UN bio najčitaniji na francuskim društvenim mrežama.

Naveo je da će novoformirana Kancelarija čiji je direktor kroz digitalnu diplomatiju pratiti sve aktivnosti države Srbije i to plasirati u inostranim medijima, kako bi svako ko želi da vidi šta je istina moći do nje da dođe.

Kancelarija će, prema njegovim rečima, predstavljati srpsku kulturu, istoriju, umetnost, nauku.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: PRKOSNI SRBI: Ovako se širom zemlje pokazalo svetu - "Nismo genocidan narod, ponosni smo"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)