PISANA REČ OPLEMENJENA LIKOVNOM I DRAMSKOM UMETNOŠĆU: Promocija knjige „K’d se otisneš u bel’ svet“ Tanje Milosavljević (FOTO/VIDEO)

J. S.

19. 02. 2023. u 12:07

U POZORIŠTU Bora Stanković u Vranju sinoć je predstavljena knjiga „K’d se otisneš u bel’ svet“ Vranjanke Tanje Milosavljević, doktorke lingvistike koja radi i stvara u Nici.

ПИСАНА РЕЧ ОПЛЕМЕЊЕНА ЛИКОВНОМ И ДРАМСКОМ УМЕТНОШЋУ: Промоција књиге „К’д се отиснеш у бел’ свет“ Тање Милосављевић (ФОТО/ВИДЕО)

fOTO: J.S.

Pored autorke, o delu su govorile i Stana Smiljković, dekanica Učiteljskog fakulteta u penziji i recenzentkinja knjige, profesorke književnosti Olivera Đorđević i Aleksandra Dimčić i novinarka Dragana Stanisavljević.

fOTO: J.S.

Tanja Milosaljević

Govornice su vrlo temeljno govorili o knjizi koja je spoj Mediterana i Vranja, što na neki način predstavlja život i razvoj ove mlade žene koja iz sebe ima vrlo uspešnu karijeru.

Istovremeno, na bini su bila izložena i dela multimedijalne umetnice Slađane Nedeljković, koja je govorila o povezanosti motiva sa slika i knjige, ljubavi prema Vranju i detaljima poput kaldrme.

Program su uveličali i doajen vranjskog pozorišta Dragan Stanković i vokalna solistkinja Ivana Tasić, izvođenjem dela iz pozorišnog komada Bore Stankovića „Koštana“, kao i gosti iznenađenja Goran Filić, o čijem životu će Tanja pisati, reč je o čoveku koji živi sa presađenim srcem mladom momka i Milica Živadinović, praunuka Bore Stankovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu