NJEGOVE PESME SU PEVALI ŠABAN, MIROSLAV ILIĆ, DEJAN MATIĆ... Preminuo Slavko Pokrajac, porodica potvrdila tužne vesti

Novosti online

08. 02. 2023. u 10:40

DERVENTSKI pesnik i književnik Slavko Pokrajac preminuo je u 66. godini, potvrdila je njegova porodica.

ЊЕГОВЕ ПЕСМЕ СУ ПЕВАЛИ ШАБАН, МИРОСЛАВ ИЛИЋ, ДЕЈАН МАТИЋ... Преминуо Славко Покрајац, породица потврдила тужне вести

Foto: Fejsbuk/Slavko Pokrajac

On je preminuo sinoć nakon bolesti i lečenja u bolnici u Doboju.

Rođen je 23. marta 1957. godine u selu Gornji Kalenderovci, opština Derventa, a u oblasti književnog stvaralaštva prisutan je više od 40 godina.

Završio je Gimnaziju u Prnjavoru i Derventi 1978. godine.

Bio je zaposlen u Fabrici cevi "Unis" Derventa, u Javnom preduzeću "Derventski list i radio Derventa", a radio je i kao dopisnik Radio-televizije Republike Srpske.

Obavljao je funkciju predsednika Srpskog književnog kluba "Vihor" Derventa, gde je bio i glavni i odgovorni urednik za izdavačku delatnost, a jedan je od pokretača održavanja Ilindanskih pesničkih susreta "Prljača".

Objavio je samostalne zbirke pesama "Dani nicanja", "Stvarnost poniknuća", "Modra obzorja", "Nad Ukrinom vihor", "Prvo doba krajputaša", "Ljubavna poezija pjesnika Republike Srpske", "Oni su obeležili ovo vreme".

Autor je više stotina tekstova izvorne, narodne i zabavne muzike, od kojih su mnogi snimljeni i reprodukovani, najviše kod izvođača Šabana Šaulića, Miroslava Ilića, Dejana Matića, Igora Vukojevića.

Pesme su objavljivane u mnogim novinama i časopisima, a nagrađivan je više puta na mnogobrojnim konkursima i manifestacijama u širem regionu.

Vreme sahrane biće naknadno objavljeno.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)