IZLOŽBA U ZRENJANINU: Multimedijalna umetnost Aleksandre Kokotović

B. GRUJIĆ

01. 02. 2023. u 17:11

IZLOŽBA likovnih radova  multimedijalne umetnice Aleksandre Kokotović, biće otvorena u petak 3. februara u Galeriji asocijacije likovnih umetnika u Zrenjaninu, u zgradi Muzeja, u 19 časova.

ИЗЛОЖБА У ЗРЕЊАНИНУ: Мултимедијална уметност Александре Кокотовић

B.G.

Aleksandra Kokotović je američko-srpsko-bosanska multimedijalna umetnica, koja svoj rad izražava kroz slike, skulpture, grafike, crteže, performanse, instalacije. Do sada je priredila 44 samostalne izložbe u renomiranim institucijama, muzejima i galerijama širom Evrope, u Americi, Aziji i na Bliskom istoku.

Izlagala je i na 80 grupnih izložbi u Americi, na Maldivima, Litvaniji, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Libanu, Bugarskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Albaniji, Egipatu, Jordanu, Bangladešu, Engleskoj, Srbiji.

Prvu međunarodnu nagradu za slikarstvo dobila je kada je imala samo deset godina, a diplomirala je čuvenoj Akademiji del Luso i radila kao kustos na nekoliko umetničkih projekata. Ove godine njen rad "Tragovi nesvesnog“, objavljen na naslovnoj strani knjige nagrađivanog autora Dragana Stanišića.

Žiriranim konkursom Aleksandra Kokotović izabrana je da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na velikoj međunarodnoj izložbi u Dubaiju, na kojoj je učestvovalo stotinu umetnica iz 100 različitih zemalja sveta.

Izložba je otvorena do 17. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI MISLE DA JE POGRDNO Šta zapravo znače izrazi ćale i keva?