"ŽENE" OTVARAJU BITEF STUDIO: Prva predstava na maloj sceni Teatra Fort Forno u režiji Miloša Latinovića

V.V.S.

13. 01. 2023. u 20:03

OTVARANjE male scene Bitef teatra "Bitef studio" biće obeleženo 18. januara, premijernim gostovanjem predstave "Žena iz Porto Pima", u produkciji Teatra Fort Forno( Bale, Hrvatska) i "Upalimo reflektore" iz Novog Sada - po konceptu i režiji Miloša Latinovića i izvođenju Jugoslava Krajinova.

ЖЕНЕ ОТВАРАЈУ БИТЕФ СТУДИО: Прва представа на малој сцени Театра Форт Форно у режији Милоша Латиновића

foto: Dejan Štifanić

Predstava je bazirana je na sadržaju istoimene priče Antonia Tabukija, znamenitog italijanskog književnika, koji je nekoliko godina živeo na Azorskim ostrvima, u Atlanskom okeanu. Premijera je bila jula 2022. godine na Bembo festu - Festivalu malih formi u Balama, u Istrai.

Inače, Mala scena Bitef teatra razvijaće kamerne forme teatarskog izraza, pozorišne minijature: intimističke ili angažovane predstave i performanse, koje nastaju kao plod umetničkih iskoraka u istraživanje i razvoj novih izvedbenih formi.

Tu će biti organizovani i umetnički seminari, paneli, predavanja i radionice koje promovišu i pomažu ustanovljavanju svežeg pozorišnog jezika - žanrovskih struktura koje kombinuju i unapređuju savremeni pozorišni izraz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ENGLESKA ODLEPILA ZA SRBINOM: Milan Tarot raspametio Britaniju zbog EURO 2024! On je naslednik Nostradamusa!