OPERETA „KNEGINJA ČARDAŠA“ PONOVO U SNP: LJubav pobeđuje sve

Z. G.

12. 01. 2023. u 15:06

JEDNA od najpoznatijih i najpopularnijih opereta Imrea Kalmana „Kneginja čardaša“ posle sedam godina se vraća na repertoar Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu, saopšteno je danas iz tog našeg najstarijeg teatra.

ОПЕРЕТА „КНЕГИЊА ЧАРДАША“ ПОНОВО У СНП: Љубав побеђује све

SNP

Čuveno muzičko-scensko delo, koje peva o velikoj ljubavi između kabaretske zvezde Silve Verecki i kneza Edvina Lipert Vajleshajma, biće izvedeno 21, 24. i 31. januara, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, po libretu Lea Štajna i Bele Jenbaha.

- Posle velike premijere opere „Karmen“, savremene opere „Vladimir i Kosara“ i „Aide“, neizostavni deo stamenog repertoara koji decenijama negujemo je i ova popularna opereta koju publika, čini se, s nestrpljenjem očekuje – izjavio je upravnik SNP-a Aleksandar Stankov.

I direktorka Opere SNP-a Sandra Milankov deli isto uzbuđenje zbog obnove jedne od najpopularnijih opereta i ističe da ne postoji lepši način nego da nova godina počne premijerom tog dela, postavljanog najčešće u teatrima širom sveta.

Premijera „Kneginje čardaša“ bila je u Beču u novembru 1915. godine, a ta predstava je, tokom Prvog svetskog rata, igrana na pozornicama obeju zaraćenih strana.

U SNP-u je premijerno izvedena 2007, a obnova je bila 2016. godine.


BONUS VIDEO - KUSTURICI "DEJAN MEDAKOVIĆ": Prestižno kniževno priznanje u Novom Sadu uručeno slavnom reditelju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)